Selasa, 02 September 2014

σή σας. Πρέπει να

Μελών που έχουν υιοθετήσει το πρότυπο αυτό ως έναν τρόπο για την προσέλκυση επιχειρήσεων, έχουν καταφέρει να το πράξουν χωρίς την κατακραυγή από τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων, των εργαζομένων. Μετά από όλα, γιατί θα πρέπει να υπάρχει αντίρρηση; Ακούγεται τόσο δίκαιη και αμερόληπτη στην επιφάνεια. Εάν, ο εργαζόμενος, δεν θέλουν πλέον να παραμείνει στη θέση σας, μπορείτε απλά να προχωρήσουμε μετά την παροχή των κατάλληλων ειδοποίηση. Χρειάζεται να δοθεί Δεν υπάρχει λόγος, αν και θα είστε χωρίς αμφιβολία θα ζητηθεί και θα προσφέρει ίσως το λιγότερο προσβλητικό αυτό που μπορούμε να πετύχουμε.

Έτσι, δεν συνάγεται ότι ο εργοδότης σας θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα; Αν αυτός ή αυτή αποφασίζει μια μέρα που δεν θέλετε πλέον γύρω, δεν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να σας στέλνουν έξω σε αυτό το μεγάλο κόσμο με όλους την ευκαιρία της; Φυσικά υπάρχουν όρια που επιβάλλονται από το νόμο για τους λόγους που μπορεί να διακόψει τη σχέση. Αυτές αφορούν τη φυλή, τη θρησκεία και διάφορους παράγοντες που δεν είναι κατάλληλη αιτία για την απόλυση. Αλλά εκτός από αυτές τις εκτιμήσεις, θα είναι εντελώς υπόκεινται στις ιδιοτροπίες του εργοδότη σας. Ίσως έχετε αποφασίσει να αφήσει τη δουλειά σας σε μια ιδιοτροπία. Για άλλη μια φορά, φαίνεται τόσο δίκαιη, δεν είναι περίεργο που το θέμα αποκτά λίγη προσοχή.

Τώρα ίσως και το αφεντικό σας δεν πάρει μαζί πολύ καλά. Έχετε διάτρητοι για να κρατήσει αυτά τα θέματα για τον εαυτό σας, όταν σας συνέντευξη με τους υποψήφιους εργοδότες. Η διαδικασία αυτή ενισχύει σε όλους τους εργοδότες που ως ομάδα είναι απλά υπέροχο. Κανείς δεν έχει ποτέ μια καταγγελία εναντίον οποιουδήποτε από αυτούς.

Αλλά σίγουρα, ακόμα και αν δεν ήταν καλά άρεσε από το αφεντικό, αυτός ή αυτή θα περιορίσουν τις παρατηρήσεις τους σε πιθανούς εργοδότες να τίτλος θέσης εργασίας, τις ημερομηνίες απασχόλησης, ίσως η ιστορία του μισθού. Τώρα αυτό δεν θα πρέπει να είναι πολύ επιζήμια. Φυσικά, αν είναι μια καλή δουλειά θα πάμε μετά, θα πρέπει να ανταγωνίζονται με άλλους που ήταν σε πολύ καλύτερους όρους με τα αφεντικά τους. Αυτά τα άτομα είναι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να πάρει επευφημίες που κάνουν τις ημερομηνίες της απασχόλησης και τα παρόμοια φαίνεται σαν ένα φράγμα των 4 λέξεις επιστολή.

Αφεντικά οι οποίοι είναι πιο τολμηροί και αποφασισμένοι να κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο δύσκολο, μπορεί να προσφέρει αρνητικά σχόλια για την απόδοσή σας. Πρέπει να είναι αλήθεια και να υπόκεινται σε έλεγχο. Αν το αφεντικό που έχει για σας, αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα, όπως κάποιος που έχει δει ποτέ έναν αποδιοπομπαίο jual pupuk hantu multiguna exclusive eceran hormon hayati merk herbal yang untuk asli termurah   τράγο που λαμβάνονται κάτω σε έναν οργανισμό μπορεί να βεβαιώσει. Και φυσικά, υπάρχει το καρφί, μια αρνητική απάντηση στο ερώτημα του κατά πόσον το πρόσωπο που είναι επιλέξιμο για όρους μετάβασης. Εάν η απάντηση είναι όχι, μην κάνετε τον κόπο πατώντας το κοστούμι σας για τη δεύτερη συνέντευξη.

Μπορείτε να επιλέξετε να επικρίνουν την οργάνωση κάθε πιθανότητα που παίρνετε ανάμεσα σε φίλους και αγνώστους, αλλά ότι δεν θα ανακόψει το κύμα των υποψηφίων κάθε φορά που διαφημίζουν μια θέση. Το μέλλον σας είναι στα χέρια τους, και όχι το αντίστροφο. Και ακόμη και με την κλίμακα κλίνει έτσι αποφασιστικά υπέρ του εργοδότη, υπάρχουν πολιτειακά νομοθετικά σώματα που προσπαθούν να κάνουν ευκολότερο για αυτούς να αποκαλύψουν περισσότερα για εσάς, χωρίς οποιαδήποτε προσφυγή από την πλευρά σας.

Έτσι, κάνει ο Will Απασχόληση-at-Δόγμα δημιουργούν την ισορροπία μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου που φαίνεται να την επιφάνεια; Όχι, δεν φέρει τις επιχειρήσεις σε κατάσταση σας όμως, εξασφαλίζοντας όπως κάνει ένα υπάκουο εργατικό δυναμικό. Υπάκουο και ανασφαλής, όταν μπορείτε να απορριφθούν για οποιοδήποτε λόγο, την οικογένειά σας και δεν έχετε κανένα λόγο να αισθάνονται ασφαλείς.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar